کوکوی جوانه ماش

به گزارش مجله هدیه، در برخی خانواده ها، بچه هایی هستند که لب به تخم مرغ نمی زنند و مادر خانواده برای خوراندن این ماده غذایی به آنها از کوکو یاری می گیرد.اما به مرور زمان این غذا هم تکراری می گردد و برخی بچه ها بهانه می گیرند و آن را نمی خورند. با مخلوط کردن انواع سبزی ها با تخم مرغ می توانید طعم تازه ای از کوکو را تهیه کنید.

کوکوی جوانه ماش

کوکوی جوانه ماش

نویسنده:سارا حسنلو

دستور پخت و ارزش غذایی یک کوکوی متفاوت

در برخی خانواده ها، بچه هایی هستند که لب به تخم مرغ نمی زنند و مادر خانواده برای خوراندن این ماده غذایی به آنها از کوکو یاری می گیرد.اما به مرور زمان این غذا هم تکراری می گردد و برخی بچه ها بهانه می گیرند و آن را نمی خورند. با مخلوط کردن انواع سبزی ها با تخم مرغ می توانید طعم تازه ای از کوکو را تهیه کنید.

طرز تهیه:

ابتدا جوانه ها را در غذاساز ریخته و خرد کنید. سپس سیب زمینی، فلفل دلمه ای، پیاز و سیر را رنده نموده و به جوانه ها بیفزایید. آردنخودچی، شیر، تخم مرغ، شوید و ادویه ها را به خوبی با هم مخلوط نموده و به بقیه مواد اضافه کنید. دست آخر، مایه را در تابه ای که قبلا روغن در آن داغ شده، بریزید و سرخ کنید.

این غذا تقریبا دارای 840 کیلوکالری انرژی است و با تقسیم کردن آن به 10 برش، هر تکه 84 کیلوکالری انرژی خواهد داشت. البته از آنجا که این غذا با نان میل می گردد، مقدار کالری دریافتی حاصل از خوردن دو برش کوکو با دو برش نان به 300 کیلوکالری خواهد رسید.

مواد لازم (برای 4 نفر)

جوانه ماش

2 لیوان

40 کیلوکالری

سیب زمینی میانه

2 عدد

160 کیلوکالری

فلفل دلمه ای

1 عدد

20 کیلوکالری

کدو سبز

1 عدد

15 کیلوکالری

پیاز

1 عدد

15 کیلوکالری

سیر

1 حبه

5 کیلوکالری

تخم مرغ

3 عدد

30 کیلوکالری

آرد نخودچی

3 قاشق غذاخوری

80 کیلوکالری

شوید خشک شده

1 قاشق غذاخوری

5 کیلوکالری

شیر

2 قاشق غذاخوری

20 کیلوکالری

نمک، فلفل و آویشن

به مقداردلخواه

صفر

روغن سرخ کردنی

2 قاشق غذاخوری

180 کیلوکالری

خواص جوانه ماش

اولین نکته درباره جوانه ها از جمله جوانه ماش این است که مملو از انواع ویتامین ها و املاح است و بنابراین یک ماده غذایی خوب برای برنامه غذایی روزانه، به خصوص برای بچه ها، نوجوانان، جوانان و حتی زنان باردار و شیرده محسوب می گردد. جوانه ماش در خانواده سبزی ها جای گرفته و هر یک لیوان آن به اسم یک واحد سبزی بوده و 25 کیلوکالری انرژی دارد. بهتر است نوع تازه اش را تهیه نموده و ظرف یکی دو روز آن را میل کنید. علاوه بر اینها، جوانه ماش منبع خوبی از فیبر است و مصرف مرتب آن به بهبود عملکرد دستگاه گوارش یاری قابل توجهی می نماید.

خواص سیب زمینی

این ماده غذایی نشاسته ای، جایگزین نان بوده و یک عدد میانه آن معادل یک برش نان است و به مقدار 80 کیلوکالری انرژی دارد. البته نباید در مصرف آن زیاده روی کرد؛ زیرا مقدار کالری آن به نسبت بالاست و می تواند عدم توازن انرژی دریافتی و مصرفی را به بار آورد. نکته دیگری که درباره سبزی های ریشه ای باید بدانید آن است که وجود آنها در برنامه غذایی روزانه مانع از تشکیل پلاک های خونی شده و از گرفتگی عروق و نهایتا مرگ ناشی از بیماری سخت شدن شریان ها جلوگیری می نماید. بنابراین کسانی که سابقه بیماری های قلبی دارند می توانند این ماده غذایی را به جای چربی و روغن ها به اسم یکی از منابع انرژی در برنامه هفتگی شان مورد استفاده قرار دهند.

خواص کدو سبزکدو سبز مملو از بتاکاروتن است؛ به طوری که خوردن 100 گرم آن 61 میکروگرم از این ماده مغذی را وارد بدن می نماید و به این ترتیب جذب املاحی مانند آهن به مقدار قابل ملاحظه ای افزایش پیدا می نماید. نکته مهم دیگر درباره این سبزی پتاسیم بالای آن است بنابراین عادت به خوردن کدو سبز به کسانی که از بیماری فشارخون رنج می برند، توصیه شده و می تواند موثر عمل کند. جالب است بدانید که آنالیز ها نشان داده اند در هر 100 گرم از این سبزی 360 میلی گرم از این ماده معدنی وجود داشته و بنابراین یک منبع مناسب و مغذی تلقی می گردد.

خواص تخم مرغ

این ماده غذایی در خانواده پروتئین ها جای گرفته و یک عدد از آن معادل دو واحد گوشت در نظر گرفته می گردد و 100 کیلوکالری انرژی را به آن نسبت می دهند. البته این پای ثابت کوکو، منبع آهن است. به این ترتیب که هر عدد آن 2 میلی گرم آهن دارد. جالب است بدانید که مردان بالغ به 10 میلی گرم آهن و زنان به 15 میلی گرم آن احتیاجمند هستند. بنابراین همراه کردن آن با سبزی هایی که هم ویتامین C دارند و هم بتاکاروتن، یک عادت غذایی مناسب محسوب می گردد. علاوه بر همه اینها، خوردن یک عدد تخم مرغ بیش از احتیاج روزانه تامین نماینده ویتامین12 B بوده بنابراین کسانی که از انواع گوشت به مقدار کافی استفاده نمی نمایند، بهتر است که تخم مرغ را در برنامه غذایی خود بگنجانند.

اگر با این غذا بخورید

می توانید کوکویتان را به همراه چند برش نان سنگک میل کنید؛ آن هم با یک کاسه ماست که با انواع سبزی های تازه از جمله خیار، سیر و حتی کمی فلفل دلمه ای رنده شده طعم دار شده است. نوشیدنی تان هم می تواند یک لیوان آب طعم دارشده با آبلیموی تازه باشد. به این ترتیب جذب مواد مغذی موجود در این غذا افزایش خواهد یافت.

اگرماندگی و کهنگی

وجود تخم مرغ در این غذا زمینه بروز فساد آن را فراهم می نماید. بنابراین فقط یک روز غذایتان را در یخچال نگهداری و هر چه سریع تر آن را میل کنید. البته برای نگهداری اش نباید آن را در ظرف درباز بگذارید؛ بلکه باید برش های به جای مانده را در ظروفی که در شان محکم بسته شده، قرار دهید.

اگر اضافه وزن دارید

بهتر است به جای سرخ کردن کوکو، آن را در ظرفی نچسب بریزید و بگذارید آرام در فر بپزد. به علاوه، آن را با یک بشقاب سالاد سبزی های تازه میل کنید و از خوردن کوکو به همراه نان هم بپرهیزید تا به این ترتیب، مقدار کالری دریافتی تان کنترل شده و زودتر احساس سیری کنید.

اگر دیابت دارید

بهتر است از سیب زمینی فاکتور بگیرید و مقدار سایر سبزی ها را افزایش دهید. علاوه بر اینها، می توانید آن را به همراه چند برش نان جو میل نموده و نوشیدنی تان آب گریپ فروت باشد. به این ترتیب، قندتان بیش از پیش کنترل خواهد شد.

اگر بیماری قلبی دارید

بهتر است مقدار سیب زمینی را کاهش داده و به جای آن کمی لوبیای سبز به آن اضافه کنید البته در کنار کدوسبز. افزودن سیر هم یاری نماینده بوده و بهتر است که به همراه چند حلقه گوجه فرنگی آن را میل کنید.

منبع: www.salamat.com

منبع: راسخون
انتشار: 5 مهر 1400 بروزرسانی: 5 مهر 1400 گردآورنده: hadiee.ir شناسه مطلب: 1854

به "کوکوی جوانه ماش" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کوکوی جوانه ماش"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید