خوشمزه ترین کوکو لوبیا سبز بدون گوشت مخصوص مهمانی های خاص
به گزارش مجله هدیه، کوکو لوبیا سبز بدون گوشت و ساده یکی از غذاهای خاص و متفاوت ایرانی است که اصالت آن به شهر تبریز برمی شود. این یک غذای نونی خوشمزه برای یا است. کوکو لوبیا سبز ساده و گیاهی به خاطر فیبر زیادی که دارد، ساعت های طولانی شما را سیر نگه می دارد و اگر گیاهخوار هستید هم یک وعده عالی برای شماست. برای اینکه کوکو لوبیا سبز وا نرود یا از هم نپاشد، باید نکات تهیه آن را رعایت کنید. در این مقاله از در ما طرز تهیه کوکو لوبیا ساده و بدون گوشت به همراه نکات پخت آن را به شما آموزش خواهیم داد.
مواد لازم برای تهیه کوکوی لوبیا سبز ساده و بدون گوشت تبریزی
مواد اولیه | مقدار مورد احتیاج |
لوبیا سبز (خرد شده) | 500 گرم |
سیب زمینی | 2 عدد میانه |
پیاز (برای پیاز داغ) | 1 عدد بزرگ |
تخم مرغ | 4 عدد |
آرد | 1 قاشق غذاخوری |
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
زعفران (دم نموده غلیظ) | 1 قاشق غذاخوری |
روغن سرخ کردنی | به مقدار کافی |
خلال پسته و خلال بادام | برای تزیین کوکو لوبیا سبز |
سس، ترشی و نان | برای سرو کوکو لوبیا سبز گیاهی |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 30 دقیقه
مدت زمان مورد احتیاج برای پخت کوکو لوبیا سبز بدون گوشت: 15 دقیقه
مراحل طرز تهیه کوکو لوبیا سبز گیاهی و بدون گوشت
کوکو لوبیا سبز ساده مثل یک غذای سریع نیم ساعته است که حسابی می تواند سیرکننده باشد و ارزش غذایی بالایی هم دارد. اگر در پی رسپی یک ناهار یا شام بدون گوشت و مقرون به صرفه هستید، خوشمزه ترین کوکو لوبیا سبز ساده و بدون گوشت را می توانید تهیه کنید.
مرحله اول: لوبیا سبز را آماده کنید
برای درست کردن این کوکوی گیاهی و خوشمزه با لوبیا سبز، ابتدا سر و ته لوبیا سبزها را بگیرید و آنها را به صورت ریز و نگینی خرد کنید. سپس لوبیاها را به خوبی بشویید و آنها را بخارپز کنید.
اگر لوبیا سبز تازه ندارید و از لوبیا سبز منجمد استفاده می کنید، قبل از آغاز آشپزی، لوبیا را از فریزر بیرون بیاورید تا یخ آن باز گردد. سپس لوبیا سبزها را در یک قابلمه بریزید و به آن، 1 لیوان فرانسوی دسته دار آب اضافه کنید. قابلمه را به مدت 20 دقیقه روی حرارت ملایم بگذارید تا لوبیاها بپزند و آب آنها کشیده گردد.
شما می توانید لوبیا سبز منجمد را به روش های خرید و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.
مرحله دوم: سیب زمینی را سرخ کنید
در فاصله پختن لوبیا سبزها، سیب زمینی را بشویید، پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز خرد کنید. در یک تابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت بگذارید. روغن که داغ شد، سیب زمینی های نگینی را در تابه بریزید و تفت دهید تا سرخ شوند. در اواخر سرخ شدن لوبیاها، نمک و کمی زردچوبه اضافه کنید. سیب زمینی ها که طلایی شدند، آنها را از تابه بیرون بیاورید و کنار بگذارید.
در صورت تمایل می توانید روغن سرخ کردنی و انواع ادویه معطر غذا را به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.
مرحله سوم: بقیه مواد کوکو لوبیا سبز را آماده کنید
پوست پیاز را بگیرید و به صورت نگینی ریز خرد کنید. پیازها را در تابه بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ گردد. پیازها را تفت دهید تا سبک و طلایی گردد. وقتی لوبیا سبزها پختند و نرم شدند، شعله را خاموش کنید و کنار بگذارید. اجازه دهید همه مواد سرد شوند بعد بقیه مراحل را دنبال کنید.
پیاز داغ آماده را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.
مرحله چهارم: مایه کوکو لوبیا سبز را درست کنید
سپس لوبیا سبز بخارپز شده، سیب زمینی سرخ شده و پیاز داغ سرد شده را با هم ترکیب کنید و هم بزنید. این ترکیب نباید داغ باشد چون تخم مرغ را خراب می نماید. پس از مخلوط کامل این مواد، زعفران دم نموده غلیظ را اضافه کنید. تخم مرغ ها را هم در همین ظرف بشکنید و خوب هم بزنید تا خمیر کوکو به شکل یکدست گردد.
آرد و دیگر ادویه ها مثل زردچوبه، فلفل سیاه و نمک را هم اضافه کنید. مایه کوکو لوبیا سبز را کاملا هم بزنید. این مایه کوکو، باید غلظت کافی پیدا کند تا در تابه از هم نپاشد.
شما می توانید زعفران، آرد و تخم مرغ را به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.
مرحله آخر: کوکو لوبیا سبز را سرخ کنید
یک تابه را روی گاز بگذارید و روغن سرخ کردنی در آن بریزید. پس از داغ شدن روغن، تمام مایه کوکو را به شکل یکدست کف تابه پهن کنید. تابه شما باید نچسب باشد تا مواد کوکو به راحتی برگردد. اجازه دهید یک سمت کوکو سرخ گردد.
پس از پخت یک طرف کوکو، می توانید کوکو را در تابه به 4 قسمت تقسیم کنید و سپس تکه ها را برگردانید. البته اگر حوصله دارید؛ می توانید از ابتدا مواد کوکو را قاشق قاشق در تابه سرخ کنید. با این کار احتمال خراب شدن کوکو کمتر است اما زمان و حوصله بیشتری می خواهد. بعد از اینکه هر دو طرف کوکوها سرخ شد، آن را با نان، ، یا سرو کنید.
اگر می خواهید کوکو لوبیا سبز را مجلسی تر سرو کنید روی کوکو لوبیا سبز تبریزی را با مقداری () و بادام () تزیین کنید.
برای خرید نان، خلال پسته، خلال بادام، انواع سس و انواع ترشی می توانید از فروشگاه های به روش های حضوری و اینترنتی اقدام کنید.
روش تهیه کوکو لوبیا سبز و هویج
یکی دیگر از انواع کوکو لوبیا سبز بدون گوشت و ساده، استفاده از هویج در ترکیب این کوکو است که آن را بسیار خوشمزه و خوشرنگ می نماید. در این روش، از 4 هویج میانه هم علاوه بر مواد بالا بهره ببرید.
هویج ها را بشویید، پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید. می توانید آنها را رنده هم بکنید. در صورتی که هویج ها را رنده می کنید، با رنده درشت آنها را رنده کنید تا آب آنها خارج نگردد. لوبیا سبز را مانند روش قبل آبپز کنید.
سیب زمینی ها را هم نگینی ریز خرد نموده و در روغن سرخ کنید. سپس پیازها را در روغن تفت دهید. همه مواد که آماده شدند، شعله را خاموش کنید و اجازه دهید مواد سرد شوند.
برای مطالعه ادامه مراحل روی لینک مطلب آن کلیک کنید.
روش تهیه کوکو لوبیا سبز بدون گوشت با سویا
در این روش، از نیم ساعت یا چند ساعت قبل، مقداری سویا (به مقدار دلخواه) در مقداری آب بخیسانید. سپس آنها را آبکش کنید و با دست آنها را بفشارید تا آب داخل سویاها گرفته گردد. اگر سویاها درشت هستند، آنها را چرخ کنید. سپس در یک تابه، پیاز خرد و نگینی شده را با مقداری روغن سرخ کنید. سویاها را به آن اضافه کنید.
ادویه ها مثل زردچوبه، فلفل سیاه و نمک را هم اضافه کنید. حدود 5 دقیقه سویاها را تفت دهید بعد زیر تابه را خاموش کنید. وقتی سویاها از دما افتادند، آنها را در یک کاسه بریزید. لوبیا سبز خرد و آبپز شده و سیب زمینی های نگینی سرخ شده را هم اضافه کنید.
همه مواد باید سرد شده باشند، سپس تخم مرغ ها و آرد را اضافه کنید. در صورت احتیاج، مقداری دیگر ادویه و نمک اضافه کنید. مایه کوکو لوبیا سبز با سویا که آماده شد، در یک تابه نچسب مقداری روغن بریزید تا خوب داغ گردد. سپس هر دو طرف کوکو لوبیا سبز را مثل روش های بالا سرخ کنید تا طلایی گردد.
را به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید بخرید.
نکات مهم در طرز تهیه کوکو لوبیا سبز ساده و بدون گوشت
- برای تهیه کوکو لوبیا سبز، حتما لوبیاها را آبپز نموده و بعد در مایه کوکو به کار ببرید. کوکوی خام و آبپز شده، بعد از سرخ شدن، سفت می گردد.
- بعد از اینکه کوکو ها را آبپز کردید، حتما آنها را در آبکش بریزید و اجازه دهید آب اضافی خود را از دست بدهد. اگر لوبیا سبزها آب داشته باشند، باعث وا رفتن کوکو لوبیا سبز می گردد.
- در طرز تهیه کوکو لوبیا سبز و سیب زمینی، سیب زمینی ها را هم می توانید نگینی سرخ کنید و هم آنها را رنده نموده و آب آنها را بگیرید. سپس در مایه کوکو بهره ببرید.
- در طرز تهیه کوکو لوبیا سبز یا گردو، به مقدار دلخواه، مغز گردو خرد کنید. طوری که خیلی ریز یا خیلی درشت نباشد و فقط زیر دندان حس گردد.
- می توانید در مواد کوکو لوبیا سبز، مواد دلخواه خود مثل زرشک، کشمش، کنجد و … به کار ببرید.
- می توانید در مایه کوکو لوبیا سبز از سبزیجات دلخواه مثل اسفناج، جعفری، فلفل دلمه ای خرد و تفت داده شده، نخود فرنگی، ذرت و قارچ خرد و تفت داده شده در روغن هم بهره ببرید. قارچ و کنسرو سبزیجات مثل نخود فرنگی و ذرت هم می توانید بهره ببرید، مراقب باشید این مواد آب نداشته باشند چون مایه کوکو از هم وا می رود.
- اگر از مواد کنسرو سبزیجات در مایه کوکو لوبیا سبز استفاده می کنید، احتیاجی نیست مواد را بپزید. کافی است، سبزیجات را از عصاره آن خارج نموده تا آب اضافی سبزیجات گرفته گردد و بعد در مایه کوکو به کار ببرید.
فوت و فن های خوشمزه شدن کوکو لوبیا سبز بدون گوشت
چرا کوکو لوبیا سبز از هم وا می رود؟
- اگر مقدار تخم مرغ کم باشد، کوکو لوبیا سبز از هم می پاشد.
- اگر سیب زمینی را به صورت خام رنده می کنید، حتما آب آن را بفشارید و بعد به مواد بیفزایید.
- اگر لوبیا سبز، بعد از پخت، هنوز آب داشته باشد و در مایه کوکو بریزید، باعث وا رفتن کوکو لوبیا سبز در زمان سرخ کردن کوکوها می گردد.
برای انسجام کوکو لوبیا سبز چه کنیم؟
برای اینکه کوکو لوبیا سبز از هم نپاشد، در زمان مخلوط کردن مواد، از سیب زمینی رنده و آب گرفته شده یا آرد هم بهره ببرید. بعلاوه باید نسبت تخم مرغ ها را رعایت کنید تا مایه کوکو چسبناک گردد.
منبع: افق کوروش