طرز تهیه مرغ پرتقالی با رب گوجه و انار
به گزارش مجله هدیه، اگر می خواهید برای مهمانی پیش رو مرغ درست کنید اما به نظرتان زرشک پلو با مرغ تکراری شده، مرغ پرتقالی را امتحان کنید. این غذای لذیذ و متفاوت، ظاهر اشتهاآوری دارد و عطر و بوی آن هم چیزی نیست که به سادگی بتوان از آن گذشت. حالا اگر نمی دانید این مرغ پرتقالی مجلسی چطور درست می گردد و تهیه آن چه ریزه کاری هایی دارد، با خبرنگاران همراه باشید.

در ادامه، جدول مشخصات غذایی این غذا را با هم می بینیم:
مرغ پرتقالی | |
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | کمتر از 30 دقیقه |
زمان پخت غذا | حدود 1 ساعت |
اندازه سختی | کم |
طرز تهیه مرغ پرتقالی مجلسی
مرغ پرتقالی رنگ نارنجی جذابی دارد، البته اگر از رب گوجه یا رب انار بهره ببرید، رنگ آن تیره تر می گردد. مزه این مرغ خوشمزه وابسته به طعم سس پرتقالی آن است و می تواند یک گزینه متفاوت و نسبتا تازه در مهمانی ها و دورهمی ها باشد. مواد اولیه آن هم بسیار ساده و در دسترس هستند و اگر از پرتقال های مناسبی برای این غذا بهره ببرید، به یکی از خوشمزه ترین رسپی های غذا با مرغ می رسید که پیشنهاد می کنیم حتما آن را امتحان کنید. در ادامه، جدول مواد لازم و مراحل پخت این غذای لذیذ را با هم می بینیم:
مواد لازم برای تهیه مرغ پرتقالی
مواد اولیه غذا را مطابق جدول زیر آماده کنید:
مواد لازم | اندازه مورد احتیاج |
ران یا سینه مرغ | 4 تکه |
پیاز درشت | 1 عدد |
پرتقال | 6 تا 8 عدد |
زعفران دم نموده | 1 قاشق غذاخوری |
زردچوبه | ½ قاشق چایخوری |
نمک و فلفل سیاه | به اندازه لازم |
شکر (اختیاری) | به اندازه دلخواه |
کره | 50 گرم |
مراحل دستور پخت مرغ پرتقالی
برای درست کردن خورشت مرغ پرتقالی ، مطابق مراحل زیر پیش بروید:
مرحله اول
ابتدا آب پرتقال ها را بگیرید و کنار بگذارید. با اندازه مواد گفته شده باید 2 لیوان دسته دار فرانسوی آب پرتقال تهیه کنید.
مرحله دوم
پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و همراه با کره در قابلمه ای مناسب تفت دهید تا حالت کاراملی پیدا نمایند. سپس، زردچوبه را اضافه کنید و حدود 1 دقیقه دیگر به تفت دادن ادامه دهید.
نکته: حواستان باشد که کره حساس تر از روغن است و زود می سوزد؛ پس از حرارت ملایم بهره ببرید.
مرحله سوم
حالا تکه های مرغ را در قابلمه بریزید و اجازه دهید هر دو طرف آن ها کاملا سرخ گردد. در ادامه، کمی نمک و فلفل اضافه کنید و آب پرتقال را هم داخل قابلمه بریزید.
مرحله چهارم
درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید مرغ ها کاملا مغز پخت شوند و سس پرتقالی غلیظ تر گردد. در آخرین مرحله طرز تهیه مرغ پرتقالی ، زعفران دم نموده را اضافه کنید و حدود 10 دقیقه دیگر، غذا را از روی حرارت بردارید.
طرز تهیه مرغ پرتقالی با رب گوجه
استفاده از رب گوجه، طعم و رنگ مرغ پرتقالی را کمی تغییر می دهد. اگر شما هم جزو آن دسته از آشپزهایی هستید که این غذا را با رب گوجه ترجیح می دهند، هنگام تفت دادن پیاز و افزودن زردچوبه، کمی هم رب گوجه در خورشت بریزید. سپس رب را همراه بقیه مواد تفت دهید تا رنگ باز کند و بوی خامی آن از بین برود. بقیه مراحل شبیه دستور بالا است و می توانید غذا را همراه با برنج سرو کنید.
طرز تهیه مرغ پرتقالی با رب انار
در این روش، پس از تفت دادن مرغ با پیاز و ادویه های دلخواه، ترکیب آب پرتقال و رب انار را به مرغ اضافه کنید و کمی هم آب ساده در قابلمه بریزید. سپس اجازه دهید مرغ ها کاملا بپزند و سس مرغ غلیظ گردد. شما می توانید با توجه به ذائقه خود از رب انار ترش، شیرین یا ملس بهره ببرید.
دلیل تلخ شده مرغ پرتقالی
مزه مرغ پرتقالی تا حد زیادی وابسته به طعم سس پرتقالی آن است و ناگفته پیدا است که اگر این سس تلخ باشد، مزه ناخوشایندی به غذا می دهد. در این مورد، دلیل های مختلفی وجود دارند که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم:
- هنگام آبگیری پرتقال ها، حتما هسته میوه ها را خارج کنید. این هسته ها یکی از عوامل اصلی تلخ شدن مرغ پرتقالی هستند.
- تا حد امکان از پرتقال های ساده و پر آب بهره ببرید و بدانید که استفاده از پرتقال تامسون برای تهیه این غذا مناسب نیست و احتمالا غذای شما را تلخ می نماید.
- اگر عطر پرتقال و لیمو را دوست دارید، اندازهی از پوست زرد لیمو یا پوست نارنجی پرتقال را هم در غذا بریزید، اما دقت کنید که قسمت سفید پوست این مرکبات تلخ است و طعم غذا را عوض می نماید.
- اگر آب پرتقال در معرض هوا قرار گیرد، به مرور زمان تلخ می گردد. پس بعد از آبگیری، آن را داخل یک ظرف شیشه ای درب دار بریزید یا آبگیری آن را زمانی انجام دهید که بلافاصله از آن بهره ببرید.
- نکته آخر این که حتما از آب پرتقال تازه استفاده کنی؛ زیرا آب پرتقال های صنعتی افزودنی های مختلفی دارند و ممکن است خورشت مرغ شما را تلخ نمایند.
اگر مرغ پرتقالی تلخ شد چه کار کنیم؟
اگر مرغ پرتقالی تلخ شد، می توانید با افزودن شکر در مراحل پایانی پخت، تلخی را کاهش دهید. بعلاوه، استفاده از آبلیمو یا آب نارنج نیز می تواند به تعادل طعم یاری کند. در صورت احتیاج، یک سیب زمینی پوست کنده را به خورش اضافه کنید و پس از پخت آن را خارج کنید تا تلخی را جذب کند.
چند فوت و فن مهم در طرز تهیه مرغ پرتقالی
در طرز تهیه مرغ پرتقالی، نکات زیر را به خاطر بسپارید:
- اگر دوست دارید خورشت شما ملس باشد، از پرتقال های ترش و شیرین بهره ببرید. اگر هم پرتقال های شما ترش بود، کمی شکر داخل غذا بریزید تا طعم دلخواه شما را پیدا کند.
- در برخی رسپی های این غذا، ابتدا مرغ را مزه دار می نمایند و چند ساعت در یخچال استراحت می دهند؛ ایده بدی نیست، اما مناسب زمان هایی است که وقت کافی دارید و می توانید برای درست کردن غذا وقت بیشتری بگذارید.
- گاهی در ترکیب خورشت مرغ پرتقالی از آلو خورشتی هم استفاده می گردد که با توجه به مزه پرتقال و ترشی و شیرینی آلوها، یک طعم ترکیبی دلپذیر خواهید داشت.
- شما می توانید برای تزئین این غذای لذیذ از اندازهی خلال پسته و زرشک بهره ببرید. در این صورت، ترکیب رنگ ها چشم انداز جالبی ایجاد می نماید و هنر کدبانوگری شما را به خوبی نشان می دهد.
- در برخی رسپی ها، یکی دو حبه سیر هم به مرغ پرتقالی اضافه می نمایند که در این صورت، غذای شما عطر و طعم خاص تری پیدا می نماید.
- اضافه کردن چند تکه هویج به سس مرغ هم مانعی ندارد، اما این کار باعث می گردد طعم غذا رو به شیرینی برود که با استفاده از کمی آبلیمو می توانید آن را به تعادل برسانید.
قصد دارید مرغ پرتقالی را سفارش دهید؟
طرز تهیه مرغ پرتقالی مجلسی کار سختی نیست، اما اگر سرتان حسابی شلوغ است و ترجیح می دهید این غذا را به صورت آماده بخرید، سری به سایت خبرنگاران بزنید و به بخش سفارش آنلاین غذا بروید. به همین سادگی می توانید غذای مورد نظر خود را با تمام مخلفات دلخواه سفارش دهید و آن را به وسیله پیک، درب منزل یا محل اقامت تحویل بگیرید. امیدواریم خرید اینترنتی رضایت بخشی داشته باشید.
سوالات متداول
دلیل تلخ شدن مرغ پرتقالی چیست؟
وجود هسته ها، پوست سفید پرتقال یا استفاده از آب پرتقال های صنعتی، خورشت را تلخ می نماید. بعلاوه آب پرتقال نباید زیاد در معرض هوا بماند و نوع پرتقال هم بسیار مهم است.
اگر مزه خورشت مرغ پرتقالی شیرین شد، چه کنیم؟
در این صورت کمی آب لیموترش داخل غذا بریزید تا طعم متعاد ل تری پیدا کند.
ادویه های مرغ پرتقالی چیست؟
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و زعفران، ادویه های اصلی این غذا هستند، اما در صورت تمایل می توانید از دیگر ادویه های دلخواه خود هم بهره ببرید.
منبع: اسنپ فود