آشنایی با دیدنی های زرند Zarand
به گزارش مجله هدیه، شهر زرند، که در قدیم زراوند خوانده می شده است، امروز از مقاصد گردشگری محبوب کسانی است که به جنوب شرق استان کرمان برای گردشگری تاریخی سفر می نمایند. زرند یکی از شهرستان های استان کرمان با جاذبه های فروان و جاهای دیدنی بسیار است که هر سال گردشگران زیادی را به این شهر می کشاند. از دیدن جاذبه های دیدنی زرند حتما بسیار لذت می برید چون در زرند جاذبه های گردشگری، آثار تاریخی و بناهای فرهنگی زیادی هست که باید همه شان را ببینید. در این مطلب، قصد داریم تا شما را با جاهای دیدنی زرند آشنا کنیم در ادامه همراه خبرنگاران باشید.
برج زرندوئیه
در 6 کیلومتری شمال شهرستان زرند برج زرندوئیه واقع شده است این برج از نظر استحکام بی نظیر است و همچنان پا برجاست و در برابر حوادث طبیعی در امان مانده است،دیدن این برج برای علاقه مندان به این بناهای تاریخی بسیار جذاب است.
بلیط هواپیما در طاهاگشت
رد پای دایناسورها
یکی از آثار بسیار با ارزش و نادر جهان که اخیراً در زرند کشف و محرز شده و شگفتی کارشناسان و باستان شناسان را به همراه داشته است. پیدا شدن جای پای دانیاسورها در روستای ده علیرضا زرند می باشد. جانورانی که متعلق به دوران ماقبل تاریخ بوده و دارای 5 متر بلندی و 8 تن وزن بودند. جای پای هیکل سنگین خود را در روی سطح ماسه سنگی که آثار امواج آب نیز بر آن محفوظ مانده است در کوهستانهای شرقی زرند بجا گذاشته اند.
مقبره کریم الدین ابو المعالی معروف به خواجه فقیه از عرفای قرن هفتم دارای قدمت می باشد.مقبره مذکور که در محله حسین آباد زرند واقع شده دارای احترام اهالی زرند می باشد. روایت است آن مرحوم مرگ خود را به دست یکی از لشکریان غُز پیش بینی کرده عیناً به وقوع پیوسته است.
مسجد حسینیه قلعه
مسجد حسینیه قلعه که در قسمت جنوب حسینیه واقع شده است، به روایتی مربوط به اواخر دوران زندیه می باشد و از بناهای قدیمی زرند به شمار می رود، شاید دلیل عدم تخریب بنای مذکور ،محصور بودن آن،در جنوب حسینیه قلعه دانست که خوشبختانه هنوز باقی و به یادگار مانده است.مورخان احداث مسجد قلعه را بدستور شخصی بنام فتحعلی بیگ می دانند که در زمان حکومت علینقی ذخان پسر صادق خان زند بر کرمان در اواخر دوره زندیه اجرا شده است عده ای قدمت مسجد را 8000 سال می دانند. سبک معماری مسجد مذکور، بسیار جالب و متشکل از سالن، ایوان و چند باب اتاق در قسمت جنوب است.
قلعه و چهار برج شاهرخ خان
مهم ترین بنای بخش یزدان آباد که هم از نظر وسعت و هم از نظر زیبائی دارای ارزش تاریخی می باشد، قلعه و چهار برج معروف شاهرخ خان در مرکز یزدان آیاد است. منظره جالب و در خور توجه چهار برج شاهرخ خان هم از داخل آن و هم نمای خارجی آن بسیار زیبا و دیدنی می باشد. در چهار گوشه قلعه چهار برج سر بفلک کشیده که در قدیم مخصوص نگهبانان و مراقبت از اوضاع امنیتی اطراف قرار گرفته، تماماً به سبک معماری سنتی ساخته شده است. خوشبختانه هنوز حوادث طبیعی بخصوص زلزله های اسفند 83 و اردیبهشت 85 به لحاظ استحکام و مقاومت بنای مذکور نتوانسته به آن آسیب جدی وارد نماید.
بازار وکیل زرند
بازار سرپوشیده وکیل که در مقابل میدان مرکزی شهر واقع شده است و درب های اصلی مسجد جامع در آن می باشد به وکیل الملک اول (محمد اسماعیل خان) حاکم روزگار قاجار انتساب دارد.بی شک بازار وکیل در طول تاریخ شاهد تخریب ها و بازسازی هایی بوده است. شاید نامگذاری آن به وکیل از جهت انتساب به وکیل الملک اول (محمد اسمعیل خان) حاکم کرمان در روزگار قاجار باشد که احتمالا در تعمیر یا تجدید بنای آن نقش داشته است. پس از زلزله 1356 ش، بیش از نیمی از بازار وکیل ویران شد و پس از پیروزی انقلاب به همان سبک سنتی بازسازی شد. شیوه ساختمانی آن عبارت است از سقف های گنبدی جدا از هم که در امتداد یکدیگر بر روی ستون های چهار طاق قرار گرفته اند و در زیر هر گنبد، بین ستون ها دو مغازه رو به روی هم واقع شده است.
بازار سهرابی زرند
قدمت بازار مذکور به 140 سال قبل بر می گردد. در قدیم شخصی به نام حاج علی مغازه ها را به شکل سنتی می ساخته و بروز سیل آنها را به داخل خندق مجاور می برده است. تا اینکه تصمیم به احداث کوره آجرپزی می کند. دو برادر به نامهای مرحوم کرمعلی و هژبر علی شاه سهرابی به جهت عدم آلودگی هوا در مرکز شهر، بازار را خریداری می کنند که از آن تاریخ به بازار سهرابی معروف می گردد. میراث فرهنگی استان از سال 82 نسبت به مسقف نمودن بازار مذکور اقدام کرده و اجرای اتصال بازار مذکور، به بازار وکیل را در دستور کار خود قرار داده است. قرار است توسط میراث فرهنگی استان، دو گلدسته زیبا در مقابل بازار مذکور، (خیابان چمران) و مقابل سه راهی وسط بازار (برابر پاساژ مهدی) احداث نماید.
امام زاده حمزه
در مکان قدیمی قبرستان متروکه شهر زرند، بنای این امام زاده بزرگوار قرار گرفته است، که نام قدیمی این قبرستان صبران است. امام زاده حمزه زرند چون از امام زاده های پربرکت است، به امام زاده سبز شناخته می گردد این بنای بسیار زیبا توسط افراد خیری انجام شده است.
روستای گیسک
روستای گیسک زرند که در فاصله ده کیلومتری شمال شهر زرند واقع شده یکی از بینظیر ترین مجموعه های دیدنی شمال استان کرمان است که در اثر زلزله سال 1356 کاملا خالی از سکنه شد.بازماندگان زلزله با یاری دولت خانه هایی یک شکل با زیربنای 75 متر مربع در یک کیلومتری روستای ویران شده بنا کردند.قرار دریافت روستا در دامنه کوه و معماری طبقاتی آن، خانه های سرخ رنگ، وجود تالارها و بازارچه های زیرزمینی، عدم آوار برداری موجب شد این روستا به اکوموزه تبدیل گردد. میراث فرهنگی ایران این روستای ویران شده را ثبت و به سایت گردشگری تبدیل کرده است.روستای گیسک بزرگترین روستای خالی از سکنه ایران است و یکی از جاذبه دیدنی در شمال کرمان میباشد. نام جدید این روستا شهرک طالقانی است.
گزوئیه زرند
منطقه گزوئیه روستای گزوئیه در در ده کیلومتری شمال شرقی شهرستان زرند واقع شده است .این روستا همه ساله در ایام محرم میزبان عزاداران حسینی ست که از اطراف به این روستا می ایند و در تکیه ابولفضل روستا به زنجیر زنی و سینه زنی میپردازند. .منطقه گزوئیه دارای آب و هوایی معتدل و از نظر زمینشناسی در ایران منحصر به فرد و دارای سازندهای زیادی از دوران پالئوزئیک ایران مرکزی است که همه ساله دانشجویان وزمینشناسان زیادی را متوجه خود ساخته که از انجا دیدن میکنند . نام گزو جهانی شده است گزو حالا دیگر از یک اسم محلی فراتر رفته و شهرت جهانی پیدا کرده و در واقع شاید بتوان گفت که یوزپلنگ آسیایی، این جاده را جهانی کرده و نام آن در مقطعی حتی سازمان های فرهنگی جهانی را مشغول خود کرده بود.
دشت خاک
دهستان دشت خاک یکی از مناطق قدیمی و دارای قدمت تاریخی است که فاصله 105 کیلومتر از مرکز استان و 30 کیلومتر از شهر زرند فاصله دارد. محصولات کشاورزی روستا که از قدیم معروف بوده سیب زمینی، میوه جات، گندم، جو و اخیراً زعفران است. هنوز آثار و بقایای قلعه ها و بروج و مکانهای قدیمی از جمله قلعه قدیمی عمارت شاه چهل تن که مؤید قدمت تاریخی روستا می باشد در نقاط مختلف دشت خاک دیده می گردد. از دیگر ویژگی های روستای مذکور که نشانگر ازدیاد جمعیت در دورانهای گذشته به شمار می رفته، علاوه بر اماکن متعدد قدیمی خوش آب و هوا بودن منطقه کوهستانی مذکور است. از ارتفاعات مهم روستا کوههای چهل دختر و شاردو هستند.
روستای جرجافک
جرجافک که به آن گرگاک هم می گویند یکی از مناطق کوهستانی و خوش آب و هوای زرند بشمار می رود . این روستا که مرکز دهستان جرجافک نیز می باشد در فاصله 35 کیلومتری غرب زرند قراردارد و دارای 1060 نفر جمعیت می باشد و از پنج محله ، محله شیخ ها، محله میان ده، محله پایین ده، خویط و دهنو تشکیل شده است . میوه جات جرجافک بخصوص سبزیجات و سیر آن معروف می باشد . در ضمنً در سال های اخیر به عنوان یکی از روستا های طرح هدف گردشگری شهرستان انتخاب شده است.
روستای شعبجره
روستای شعبجره یکی از روستاهای استان کرمان به حساب می آید که در 60 کیلومتری شمال غربی شهرستان زرند واقع شده است. در این روستا محصولاتی همچون پسته، پنبه، گندم و جو برداشت می گردد. زنان هنرمند روستا به بافت انواع گلیم، جاجیم و قالی با طرح های ذهنی و زیبا می پردازند. طرح هایی که در هیچ کتابی ثبت نشده است و رد پای آن ها را فقط در گلیم هایی دست بافت می توان مشاهده کرد. آب مورد استفاده برای روستای شعبجره از قنات هایی که در دل زمین حفر شده است تامین می گردد. از اماکن مذهبی و تاریخی روستای شعبجره می توان به امامزاده سید سردار و قلعه کهنه اشاره نمود.
لمینت دندان کامپوزیت دندان ایمپلنت ارتودنسی
منبع: تاپ تراول