چگونه گردشگر چینی جذب کنیم؟

به گزارش مجله هدیه، راهکارهای جذب اتباع چینی که سفر و گردشگری را به عنوان سبک زندگی خود پذیرفته اند و امکان مسافرت کردن به دیگر کشورها را دارند، در کارگاه و کنفرانس تخصصی گردشگری ورودی چین در پردیس بین الملل دانشگاه شیراز آنالیز شد.

چگونه گردشگر چینی جذب کنیم؟

با تور چین از شگفت انگیزترین کشور دنیا دیدن کنید.

ایرنا: در این همایش یک روزه، رفتارها و عادات، باورها و عقاید، سبک زندگی مدرن، میزان درآمد و شناخت طبقات مختلف جامعه چین و توقعات آن ها از گردشگری در کشورهای دیگر مطرح شد و صاحب نظران درباره بهترین روش های جذب گردشگری چینی گفتگو و گفت وگو کردند.

پروفسور ولفگانگ جرج آرلت، عضو رسمی سازمان دنیای گردشگری (UNWTO) و رئیس موسسه تحقیقات گردشگری بین الملل چین و نیز استاد دانشگاه آلمان، سخنران اصلی این همایش بود.

او که سال ها وقت صرف شناخت گردشگری چین و روش های جذب توریست نموده است، با سفر به سراسر دنیا راه های جذب گردشگر را به گردانندگان تورها آموزش می دهد.

این استاد دانشگاه پژوهش های بسیاری را درباره نحوه رفتار و فرهنگ و آیین چینی ها در سفر انجام داده است و روز دوشنبه در ارائه ای در پردیس بین الملل دانشگاه شیراز بخشی از این اطلاعات را در اختیار مخاطبان قرار داد.

وقتی از گردشگر چینی حرف می زنیم، از که سخن می گوییم؟

به گفته آرلت وقتی از گردشگری چین صحبت می کنیم، درواقع تنها از 10 درصد جامعه چین صحبت می کنیم که درآمدی آنچنان بسیار دارند که باید بر روی جذب آن ها به عنوان گردشگر سرمایه گذاری کرد.

او اضافه نمود: یک درصد جامعه چین بسیار ثروتمند هستند که معادل 15 میلیون نفر است و 135 میلیون نفر هم از قشر مرفه هستند که به تازگی با فرهنگ سفر کردن آشنا شده اند.

این عضو سازمان دنیای گردشگری درباره نحوه تامین مخارج سفر توسط چینی ها گفت: چینی ها از درآمدشان سفر نمی روند، آنها از ثروتی که پس انداز نموده اند برای مخارج سفر استفاده می نمایند.

بنا بر تحقیقات آرلت، چینی ها به سفر کردن علاقه مند نبوده اند و تا 20 سال پیش حتی پاسپورت نداشتند و برای خروج از چین باید 6 ماه هزینه می کردند و امور اداری مختلف را طی می کردند تا پاسپورتی که ویزا هم بود و با این حساب یک بار مصرف به شمار می رفت، دریافت نمایند.

بنا بر تحقیقات پروفسور آرلت، چینی ها به سفر کردن علاقه مند نبوده اند و تا 20 سال پیش بیشتر آنها حتی پاسپورت نداشتند.

آرلت اظهار داشت: سفر به مرور به ذهن چینی ها خطور کرد و آن ها امروز به بزرگترین گردشگرفرست دنیا بدل شده اند، کشوری با توریست هایی که بیشترین ولخرجی ها را می نمایند و این برای کشورهای توریستی به معنای فرصت است.

ایران پیغام میزبانی برای چینی ها فرستاده است

او درباره حذف ویزای ایران برای چینی ها گفت: چینی ها مردمی هستند که علاقه دارند مهم پنداشته شوند و ایران با سیاست حذف ویزا برای آن ها ورودشان را به آسان کرد و البته این پیغام را به آن ها داد که ما پذیرای حضور شما هستیم و از شما میزبانی می کنیم.

این استاد دانشگاه چین اظهار داشت: بسیاری از کشورها برنامه ای برای جذب توریست چینی ندارند، اما تحقیقات بسیاری برای کشورهای مختلف از جمله کشورهای آفریقایی و هند انجام داده ایم که بتوانند گردشگران چینی را به کشورشان براساس برنامه ریزی و با راهبردهایی خاص دعوت نمایند.

بنیانگذار موسسه تحقیقاتی گردشگری خروجی چین، با بیان اینکه مسائل محیطی و فرهنگ غذایی چینی ها یکی از بیشترین مسائل آن ها در سفر به ایران است، اضافه نمود: در عین حال ایران در زمره جذاب ترین کشورها برای چینی هاست.

آسمان ایران، رویای توریست های چینی است

او در این باره شرح داد: تاریخ و فرهنگ ایران و برخورداری از شهرهایی بزرگ با آلودگی های کم از ویژگی های مهم ایران است. در شهرهای ایران می توان ماه کامل را در شب دید، این اتفاقی است که برای ساکنان کلان شهرهای ایران عادی است؛ اما برای چینی ها رویایی است چون آلودگی شهری به آن ها اجازه دیدن آسمان شب را نمی دهد بنابراین بهره برداری از زیبایی ها و مواهب طبیعی و خدادادی ایران بهترین منبع جذب توریست است.

این استاد دانشگاه درباره سابقه سفر و شناخت جغرافیایی چینی ها نیز گفت: اولین دانشمند علوم جغرافیایی چین حتی از این کشور خارج نشده بود، ابن بطوطه برای شناخت جامعه مسلمان چین به این کشور سفر کرد و مارکوپولو نیز یکی از کسانی بود که چین را به عنوان یکی از مسیرهای عبوری امن خود برگزید، این سابقه نشان می دهد پدیده سفر برای چینی ها تازه و جذاب است.

او ادامه داد: در دوران جدید حکومت چین کم کم درها را برای خروج مردم از کشور باز کرد و اجازه داد آن ها برای مسافرت از کشور خارج شوند.

چین در اولویت جذب گردشگر

در ادامه این نشست رئیس بخش گردشگری و هتل داری دانشگاه شیراز نیز درباره چگونگی جذب گردشگر چینی به استان فارس سخن گفت.

مسلم باقری با استناد به طرح بازنگری و بهنگام سازی فهرست کشورهای بازارهای هدف ایران، گفت: براساس این طرح، چین در رده نخستین کشوری واقع شده است که باید از لحاظ جذب گردشگر روی آن سرمایه گذاری کنیم و پس از آن، کشورهای عراق، آذربایجان، ترکیه و عمان در اولویت های جذب گردشگر هستند.

عضو هیات علمی دانشگاه شیراز با اشاره به تدوین طرح جامع گردشگری فارس در دانشگاه شیراز عنوان نمود: یکی از مسائل ما در جذب گردشگر این است که سیاستگذاران نمی دانند اولویت با کدام گونه گردشگری است.

باقری بیان داشت: برای استان فارس پنج گونه گردشگری تعریف شده تعریف شده است که عبارت اند از تاریخی فرهنگی، سلامت، طبیعت گردی، مذهبی و دیدار اقوام. بر این اساس، هم بازارهای هدف تعیین است و هم منابع سرمایه گذاری.

او ادامه داد: استان فارس و شیراز باید بر اساس ظرفیت های تعریف شده بیشترین تعداد گردشگران چینی را جذب کند و در زمینه بازاریابی در این حوزه گام های استوارتری بردارد.

فارس باید به مقصد اصلی گردشگری چینی ها بدل شود

به گفته این استاد دانشگاه، اشتراکات فرهنگی ایران با کشور چین چنان بسیار است که با سرمایه گذاری درست می توان ایران را به مقصد اصلی گردشگری چینی ها بدل کرد.

از منظر این فعال عرصه گردشگری، ارتباطات فرهنگی ایران و چین به بیش از 2500 سال قبل برمی شود؛ همچنین علاقه چینی ها به میراث تاریخی و فرهنگی ایران و نیز روابط سیاسی مطلوب ایران و چین، امکان بسیاری برای گردشگری چینی ها در ایران فراهم آورده است.

چینی ها گردشگرانی هستند که خوب پول خرج می نمایند و می توانند به بازار گردشگری ایران رونق بخشند.

باقری عنوان نمود: 141 میلیون نفر از جمعیت چینی ها در سال 2018 به جای جای دنیا سفر نموده اند و 277میلیارد دلار در این سفرها هزینه نموده اند؛ بنابراین چینی ها گردشگرانی هستند که خوب پول خرج می نمایند و می توانند به بازار گردشگری ایران رونق بخشند.

او ادامه داد: با وجود این ظرفیت بسیار، ایران در جذب گردشگر چینی حتی در بین 20 کشور اول دنیا نیز قرار نمی گیرد و در سال 96 تنها 68هزار و 969 نفر گردشگر چینی وارد ایران شده اند که این رقم در مقایسه با سال قبل از آن 7 درصد کاهش داشته است.

این استاد دانشگاه جذب یک درصد از جامعه گردشگر چینی را به عنوان هدفی مناسب در شرایط فعلی عنوان نمود و دلیل عدم استقبال چینی ها از ایران را شناخت اندک از ظرفیت های ایران، تنوع غذایی محدود و رجحان پیغام های ایران هراسانه در رسانه های خارجی و فضای مجازی عنوان نمود.

اینفلوئنسرها را دعوت کنیم

باقری البته راه چاره این مسائل را ارتقای برند صنعت گردشگری ایران به وسیله تبلیغات، شرکت در نمایشگاه های بین المللی گردشگری و دعوت از اینفلوئنسرهای چینی عنوان نمود.

اینفلوئنسرها افرادی هستند که در شبکه های مجازی به ویژه اینستاگرام دنبال نمایندگان بسیاری دارند و یکی از گزینه های مطلوب برای تبلیغات در دنیای مجازی به شمار می روند.

وی همچنین بیان داشت: ایجاد سایت جامع گردشگری کشور و استان فارس به زبان چینی و ایجاد زیرساخت در بازار گردشگری و نیز نظارت دولت بر فروشندگان خرد سوغات و صنایع دستی باعث ایجاد چهره ای مناسب از ایران برای گردشگران چینی خواهد شد.

این همایش تخصصی یک روزه با حضور فعالان عرصه گردشگری در بخش های خصوصی و دولتی و با دو زبان فارسی و انگلیسی ارائه شد و در آن راه چارهها و روش ها و امکانات موجود برای جذب بیشتر توریست چینی مطرح شد.

منبع: توریسم آنلاین
انتشار: 6 مهر 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: hadiee.ir شناسه مطلب: 345

به "چگونه گردشگر چینی جذب کنیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چگونه گردشگر چینی جذب کنیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید