چطور نان پیشی ترکیه ای را در ماهیتابه و بدون فر درست کنیم؟

به گزارش مجله هدیه، نان پیشی چیست؟ نان پیشی یک نان لقمه ای و پفی اصالتا ترکیه ای است ولی در شهرهای ایران (مخصوصا شهرهای ترک زبان مثل زنجان) هم تهیه می گردد. نان پیشی ترکیه ای را هم می توان به عنوان عصرانه و دسر به عنوان نون شیرینی مصرف کرد و هم با صبحانه یا سایر وعده های غذایی به عنوان یک سرو می گردد. فقط برای اینکه این نان را با غذا مصرف کنید، باید شکر را از دستور حذف کنید. این نان خوشمزه خانگی می تواند یک گزینه مناسب برای نیز باشد. ضمناً نان پیشی نیازی به فر هم ندارد و چون با ماست درست می گردد به عنوان یک به راحتی می توانید آن را در تابه و مقداری روغن سرخ کنید. خمیر این نان سنتی ترکیه هم با مواد در دسترس و راحت درست می گردد. در این مقاله از در ما طرز تهیه نان پیشی ترکیه ای را به شما آموزش می دهیم.

چطور نان پیشی ترکیه ای را در ماهیتابه و بدون فر درست کنیم؟

مواد لازم جهت طرز تهیه نان پیشی ترکیه ای

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
آرد گندم3 لیوان فرانسوی دسته دار
آب ولرمنصف لیوان فرانسوی دسته دار
شیرنصف لیوان فرانسوی دسته دار
پودر خمیر مایه فوری1 قاشق چای خوری
بیکینگ پودرنصف قاشق چای خوری
ماست2 قاشق غذاخوری
شکر3 قاشق غذاخوری
نمک1 قاشق مرباخوری
روغن سرخ کردنیبه میزان کافی

مراحل طرز تهیه نان پیشی ترکیه ای در خانه

برای درست کردن یکی از معروف ترین نان های ترکیه احتیاجی به فر ندارید. طرز تهیه نان پیشی پفی را دنبال کنید.

مرحله اول: خمیر مایه را آماده کنید

در یک لیوان یا کاسه، 1 قاشق غذاخوری شکر را با خمیر مایه مخلوط کنید و روی آن را آب ولرم بریزید. روی ظرف را بپوشانید. اجازه دهید خمیر مایه عمل بیاید. 10 دقیقه زمان برای این کار کافی ست.

می توانید برای تهیه شکر به صورت و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله دوم: خمیر مایه را به مواد دیگر خمیر اضافه کنید

بعد از گذشت حدود ده دقیقه و زمانی که خمیرمایه به عمل آمد، آن را به همراه ماست، بیکینگ پودر، شکر، نمک و شیر در یک ظرف مناسب بریزید. همه مواد را با هم مخلوط کنید تا یکدست شوند.

می توانید برای تهیه ماست، شیر، نمک و بکینگ پودر به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله سوم: خمیر نان پیشی را آماده کنید

آرد و بیکینگ پودر را 2 مرتبه از الک ریز بگذرانید تا ناخالصی های آن گرفته گردد. آرد را در چند مرحله و کنترل شده به مواد اضافه کنید و هر بار مواد را ورز دهید. ممکن است لازم نباشد کل آرد را در برای درست کردن خمیر نان پیشی به کار ببرید. چون بسته به آردی که به کار می برید ممکن است چسبندگی آن کم یا زیاد باشد. در نهایت باید خمیری داشته باشید که یکدست و کمی چسبندگی داشته باشد.

می توانید برای تهیه آرد گندم به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله چهارم: خمیر نان را استراحت دهید

در این مرحله از طرز تهیه نان پیشی ترکیه ای یک ظرف را کمی چرب کنید و خمیر را در آن قرار دهید. 30 دقیقه خمیر را در دمای محیط یا جای نسبتا گرم استراحت دهید. روی خمیر را با سلفون یا پارچه حوله ای بپوشانید تا لایه رویی خمیر خشک نگردد.

مرحله پنجم: خمیر نان را شکل دهید

بعد از حدود نیم ساعت و زمانی که خمیرتان آماده شد، آن را دوباره کمی ورز دهید. کف یک سینی را کمی چرب کنید. به میزان یک نارنگی از خمیر بردارید و به شکل توپ در آورید. با همه خمیر همین کار را بکنید. چونه خمیرها را به مدت 10 دقیقه دیگر استراحت دهید.

مرحله ششم: نان های پیشی را سرخ کنید

برای تهیه یک نان پیشی لذیذ و خوشمزه در خانه، در یک تابه بزرگ و مناسب به میزان کافی روغن بریزید. وقتی روغن داغ شد رسید، خمیرها را بین دستانتان فشار دهید تا شکل کتلت (بیضی یا گرد) شوند. سپس آنها را در تابه قرار دهید تا سرخ شوند. هر دو طرف نان ها را به همین ترتیب سرخ کنید. حین سرخ شدن نان ها مدام از روغن تابه با قاشق بردارید و روی آن ها بریزید.

می توانید برای تهیه روغن سرخ کردنی به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله آخر: نان ترکیه ای پیشی را سرو کنید

بعد از آنکه کار سرخ کردن نان پیشی تمام شد، آنها را روی دستمال حوله ای قرار دهید تا روغن اضافی نان گرفته گردد و سپس سرو کنید.

ارزش غذایی نان پیشی ترکیه برای میان وعده مدرسه و زنگ سرگرمی دانش آموزان

نان پیشی به علت استفاده از خمیر در طرز تهیه آن یک میان وعده کامل و سیرکننده غذایی به شمار میرود که همین خاصیت آن را به یک خوراکی مناسب برای زنگ سرگرمی و جلوگیری از ضعف کودک شما تبدیل می نماید. بعلاوه در این میان وعده مقوی چند ماده غذایی پر خاصیت به کار رفته است.

برای مثال شیر () به کار رفته در خمیر این نان سنتی ترکی با دارا بودن مواد مغذی مهمی مانند پروتئین، چربی، کلسیم، کربوهیدرات، انواع ویتامین ها مانند ویتامین A، D و B12 و مواد معدنی مورد احتیاج برای رشد، به رشد بچه ها و بعلاوه تقویت استخوان ها و دندان های آنها یاری می نماید.

آرد گندم نیز حاوی مواد معدنی مورد احتیاج بدن مانند آهن، منیزیم و روی است و نقش حیاتی در حفظ عملکرد سالم اندام های بدن دارد. آرد گندم بعلاوه سرشار از ویتامین های گروه B است که به فراوری انرژی، عملکرد مغز و رشد سلولی به ویژه در بچه ها در حال رشد یاری بسیاری می نماید.

ماست () یکی دیگر از مواد اولیه این میان وعده است که سرشار از کلسیم است و کلسیم ماده ضروری برای تقویت استخوان بندی بچه ها است.

برای آنکه این میان وعده مقوی و خوشمزه سالم تر تهیه گردد، می توانید از روغن های گیاهی مانند روغن زیتون و یا روغن کنجد برای سرخ کردن آن بهره ببرید.

به این ترتیب نان پیشی که یک نان اصالتا روستایی و مقوی ترکی است با دارا بودن خواص مواد اولیه به کار رفته در آن، یک تغذیه و میان وعده مناسب و مقوی برای بچه ها و نوجوانان مدرسه ای است.

نکات مهم در طرز تهیه نان پیشی لقمه ای ترکیه ای به روش اصلی

  • اگر پودر خمیرمایه را حذف کنید، به خمیر نان آسیبی نمی رسد فقط مدت زمان بیشتری را به استراحت دادن خمیر اختصاص دهید.
  • بعد از اینکه یک طرف نان سرخ شد و طرف دیگر را برگرداندید، حرارت را کم کنید تا نان مغزپخت گردد.
  • در طرز تهیه نان پیشی ترکیه ای، حتما از ماست شیرین (طرز تهیه ماست) بهره ببرید.
  • خمیر نان را زیاد ورز ندهید، چون با این کار پف خمیر می خوابد. خمیر را در حدی ورز دهید که به روغن انداختن نیفتد.
  • برای اینکه خمیر موقع شکل دادن به دستتان نچسبد، کف دستتان را کمی چرب کنید.
  • می توانید این نان را مثل نان لواش (طرز تهیه نان لواش) به عنوان نان صبحانه با پنیر و کره و مربا و شکلات سرو کنید.
  • برای فرم دادن به نان ها، می توانید یک سطح را آردپاشی نموده و خمیر را با وردنه صاف کنید. سپس با قالب، آن را به فرم دلخواه درآورید. از سر لیوان هم می توانید به عنوان قالب بهره ببرید.
  • آرد را باید دو تا سه بار الک کنید. الک کردن آرد مرحله مهمی در درست کردن خمیر است. این کار باعث می گردد تا ذرات آرد از هم جدا شوند و در نهایت بافت نان تردتر خواهد شد.

فوت و فن خوشمزه شدن نان پیشی ترکیه

چرا نان پیشی پف نمی نماید؟

برای سرخ کردن این نان حتما حواستان باشد تا روغن کاملا داغ گردد. ضمناً ظرفی را انتخاب کنید که نان ها در روغن به صورت غوطه ور بمانند تا یکدست سرخ شوند. در تمام مدت زمان سرخ شدن نان ها حتما با قاشق روی آنها روغن بریزید تا تمام سطح آن در تماس با روغن داغ سرخ گردد و پف کند.

محصولات مرتبط

پودر کیک وانیلی 500 گرمی رشد

93,900 تومان 95,000 تومان 1% تخفیف

بیکینگ پودر پت صادراتی 140 گرم گلها

49,658 تومان 68,950 تومان 28% تخفیف

زعفران چهار گرمی نوین زعفران

519,000 تومان 755,000 تومان 31% تخفیف

فلفل قرمز 80 گرمی سانتین

49,500 تومان 49,900 تومان 1% تخفیف

آرد سفید 500 گرمی تک

24,500 تومان 24,900 تومان 2% تخفیف

آرد سفید 900 گرمی رشد

32,500 تومان 32,900 تومان 1% تخفیف

روغن سرخ کردنی بدن پالم 1620گرمی بهارالماس

99,900 تومان 109,600 تومان 9% تخفیف

روغن سرخ کردنی بدون پالم 1620 گرمی فامیلا

106,900 تومان 109,600 تومان 2% تخفیف

شکر بسته بندی 1 کیلویی شووکام

49,100 تومان 49,500 تومان 1% تخفیف

شیر بطری کم چرب 900 گرمی پگاه

20,900 تومان 22,000 تومان 5% تخفیف

ماست پرچرب سون 900 گرمی کاله

52,900 تومان 65,000 تومان 19% تخفیف

منبع: افق کوروش
انتشار: 28 شهریور 1403 بروزرسانی: 28 شهریور 1403 گردآورنده: hadiee.ir شناسه مطلب: 2371

به "چطور نان پیشی ترکیه ای را در ماهیتابه و بدون فر درست کنیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چطور نان پیشی ترکیه ای را در ماهیتابه و بدون فر درست کنیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید