اسنپدراگون 8 نسل 1 در برابر دایمنسیتی 9000؛ نبرد 4 نانومتری ها

به گزارش مجله هدیه، چند روز قبل کوالکام از چیپست پرچم دار اسنپدراگون 8 نسل 1 رونمایی کرد که قرار است به عنوان جانشین اسنپدراگون 888 راهی بسیاری از پرچم داران اندرویدی 2022 شود. اما این تراشه بی رقیب نیست و باید به Dimensity 9000 مدیاتک هم اشاره کنیم که به عنوان رقیب قدرتمند می خواهد عرض اندام کند. این دو تراشه نسبت به یکدیگر چه حرفی برای گفتن دارند و آیا مدیاتک در سال 2022 می تواند سهم بازار خود را در بین گوشی های پرچم دار افزایش دهد؟ در ادامه به این موضوع می پردازیم.

اسنپدراگون 8 نسل 1 در برابر دایمنسیتی 9000؛ نبرد 4 نانومتری ها

پردازنده و پردازنده گرافیکی

در زمینه پردازنده، این دو تراشه تفاوت زیادی با یکدیگر ندارند. هر دو برای انجام کارهای سنگین از هسته پردازشی Cortex-X2 استفاده می کنند، 3 هسته Cortex-A710 برای پردازش های معمولی در نظر گرفته شده و 4 هسته A510 هم کارهای سبک را انجام می دهد. مهم ترین تفاوت پردازنده های این دو تراشه به سرعت هسته ها برمی شود که Dimensity 9000 برای X2 و A710 سرعت نسبتا بالاتری را عملی کرده است.

از طرف دیگر، باید به بالاتر بودن ظرفیت حافظه کش در تراشه مدیاتک نسبت به محصول کوالکام اشاره کنیم؛ به طور تعیین، چیپست پرچم دار مدیاتک از 8 مگابایت کش سطح سوم و 6 مگابایت کش سیستمی بهره می برد. ولی ظرفیت کش سطح سوم اسنپدراگون 8 نسل 1 به 6 مگابایت می رسد و کش سیستمی آن هم 4 مگابایت ظرفیت دارد. به لطف تفاوت سرعت هسته ها و بیشتر بودن ظرفیت کش، به نظر می رسد در برخی شرایط چیپست مدیاتک سرعت نسبتا بیشتری خواهد داشت.

کوالکام در زمینه پردازنده گرافیکی حرف زیادی برای گفتن دارد و معمولا طی سال های گذشته توانسته در این حوزه مدیاتک را شکست دهد. اسنپدراگون 8 نسل 1 مطابق معمول از پردازنده گرافیکی Adreno استفاده می کند که از این به بعد دیگر شماره مدلی برای این پردازنده استفاده نمی شود. طبق اعلام کوالکام، این پردازنده گرافیکی از نظر رندر گرافیکی حدود 30 درصد سریع تر از نسل قبلی و 25 درصد هم انرژی کمتری مصرف می کند.

مدیاتک برای پردازنده گرافیکی خود از Mali-G710 MC10 ارائه شده از طرف شرکت Arm استفاده می کند. این شرکت اعلام کرده که پردازشگر گرافیکی موردنظر حدود 35 درصد سریع تر از اسنپدراگون 888 است و 60 درصد انرژی کمتری مصرف می کند. این یعنی حداقل بر روی کاغذ یک رقیب قدرتمند برای اسنپدراگون 8 نسل 1 محسوب می شود.

نسل نو پردازنده گرافیکی کوالکام از قابلیت هایی مانند بهبود سایه زنی با نرخ متغیر و پشتیبانی از نسل پنجم موتور گرافیکی Unreal پشتیبانی می کند. چیپست پرچم دار مدیاتک هم از طریق API موسوم به Vulkan در اندروید از رهگیری پرتو یا همان ray tracing پشتیبانی می کند.

پردازنده گرافیکی اسنپدراگون 8 نسل 1 در رزولوشن QHD+ از رفرش ریت 144 هرتز پشتیبانی می کند که رقم شگفت انگیزی محسوب می شود. اما مدیاتک اعلام نکرده که نمایشگرهای مبتنی بر این رزولوشن از چه رفرش ریتی می توانند بهره ببرند و گفته شده که حداکثر رفرش ریت 180 هرتز با رزولوشن FHD+ امکان پذیر می شود.

در نهایت باید خاطرنشان کنیم که Dimensity 9000 از رم LPDDR5X پشتیبانی می کند ولی اسنپدراگون 8 نسل 1 به پشتیبانی از رم LPDDR5 بسنده کرده است؛ به زبان ساده، گوشی های مبتنی بر تراشه مدیاتک می توانند از رم های مبتنی بر حداکثر سرعت 3750 مگاهرتز استفاده کنند ولی حداکثر سرعت رم برای چیپست کوالکام به 3200 مگاهرتز می رسد. البته باید ببینیم که چه تعداد از گوشی ها از رم های گران تر در کنار چیپست مدیاتک استفاده می کنند.

پردازش تصویر و ویدیو

از دیگر تفاوت های کلیدی بین این دو تراشه می توانیم به امکانات آن ها در زمینه پردازش تصاویر و ویدیوها اشاره کنیم. پردازنده سیگنال تصویر اسنپدراگون 8 نسل 1 در هر ثانیه قادر به پردازش 3.2 گیگاپیکسل اطلاعات است ولی مدیاتک در این زمینه در هر ثانیه می تواند 9 گیگاپیکسل اطلاعات را پردازش کند. برخی کارشناسان می گویند این معیار گیگاپیکسل در ثانیه مانند تریلیون عملیات در ثانیه مربوط به واحد پردازش عصبی، تبدیل به یک نوع معیار برای تبلیغات شده و چندان نباید آن ها را جدی بگیریم. اما روی هم رفته پردازنده سیگنال تصاویر این دو تراشه چه حرفی برای گفتن دارند؟

اول از همه به امکانات اسنپدراگون 8 نسل 1 در این زمینه می پردازیم. این چیپست از یک سنسور 200 مگاپیکسلی، 2 سنسور 64 و 36 مگاپیکسلی و 3 سنسور 36 مگاپیکسلی پشتیبانی می کند. در زمینه فیلمبرداری هم حالا از پس پردازش ویدیوهای 8K با سرعت 30 فریم در ثانیه با فرمت HDR برمی آید.

در حالت عکاسی پیاپی، این تراشه می تواند 240 عکس 12 مگاپیکسلی را پشت سر هم پردازش کند و همچنین باید به امکان ترکیب 30 فریم عکس اشاره کنیم که در نسل قبلی تعداد این این فریم ها فقط 6 عدد بود. به لطف این تعیینه، کیفیت عکس ها در محیط های کم نور بهبود قابل توجهی پیدا می کند و عکس های HDR هم مجذوب کننده تر می شوند.

Dimensity 9000 مدیاتک هم از یک دوربین 320 مگاپیکسلی و 3 دوربین 32 مگاپیکسلی پشتیبانی می کند. اگرچه گوشی های مبتنی بر آن هم می توانند قابلیت فیلم برداری 8K را ارائه دهند، اما خبری از ویدیوهای 8K HDR نخواهد بود. یکی از قابلیت های مفید این چیپست امکان ضبط هم زمان 3 ویدیوی 4K HDR از طرف سه دوربین مختلف است. مدیاتک درباره جزئیات امکانات پردازشگر سیگنال تصویر این تراشه اطلاعات زیادی اعلام نکرده و باید ببینیم گوشی های مبتنی بر آن چه قابلیت هایی را به ارمغان می آورند.

یادگیری ماشینی

یادگیری ماشینی به بخش جدایی ناپذیر بسیاری از گجت ها تبدیل شده و در حوزه هایی مانند عکاسی، فیلمبرداری، عملکرد و غیره مثمر ثمر واقع می شود. کوالکام اعلام کرده که اسنپدراگون 8 نسل 1 در زمینه یادگیری ماشینی حدود 4 برابری عملکرد سریع تری ارائه می کند. یکی از قابلیت های مجذوب کننده این چیپست، امکان تشخیص حضور چهره در زمان غیرفعال بودن گوشی است. کوالکام می گوید این تعیینه هیچ فشار قابل توجهی به باتری وارد نمی کند.

مدیاتک هم برای قابلیت های یادگیری ماشینی Dimensity 9000 امکانات زیادی را به ارمغان آورده است. واحد پردازش عصبی این تراشه از 4 هسته قدرتمند و 4 هسته برای پردازش های سبک بهره می برد. این شرکت اعلام کرده که عملکرد آن 400 درصد نسبت به Dimensity 1200 بهبود پیدا کرده و 400 درصد انرژی کمتری مصرف می کند.

مقایسه امکانات مربوط به یادگیری ماشینی کار راحتی نیست و تست های فعلی هم در این زمینه حرف چندانی برای گفتن ندارند. اما با توجه به ادعاهای مطرح شده، گویا هر دو تراشه در این حوزه امکانات مجذوب کننده تری ارائه خواهند کرد.

اینترنت 5G و دیگر ارتباطات

تقریبا تمام تراشه های نو از اینترنت 5G پشتیبانی می کنند و این چیپست های پرچم دار هم طبیعتا چنین قابلیتی را ارائه می دهند. در حال حاضر بسیاری از شهرهای بزرگ آمریکا از اینترنت 5G مبتنی بر امواج میلی متری بهره می برند و بین این دو تراشه، فقط اسنپدراگون 8 نسل 1 از این تعیینه پشتیبانی می کند.

حداکثر سرعت دانلود چیپست اسنپدراگون به 10 گیگابیت در ثانیه می رسد ولی مدیاتک از نظر تئوری از حداکثر سرعت دانلود 7 گیگابیت در ثانیه بهره می برد. اگرچه قرار نیست گوشی های مبتنی بر این تراشه ها از حداکثر سرعت دانلود تعیین شده بهره ببرند، اما پشتیبانی اسنپدراگون از امواج میلی متری به معنای بالاتر بودن سرعت دانلود اینترنت 5G در منطقه ها تحت پوشش این فناوری است.

از دیگر ویژگی های این دو تراشه می توانیم به پشتیبانی از وای فای 6 و 6E اشاره کنیم. اگرچه چیپست مدیاتک از بلوتوث 5.3 پشتیبانی می کند، ولی کوالکام برای اسنپدراگون 8 نسل 1 به بلوتوث 5.2 بسنده کرده است. اگرچه این دو نسل بلوتوث تفاوت چشم گیری با یکدیگر ندارند، اما روی هم رفته از نظر ویژگی هایی مانند مصرف انرژی، پایداری و امنیت حرف بیشتری برای گفتن دارد.

اسنپدراگون 8 نسل 1 در برابر Dimensity 9000؛ کدام بهتر است؟

با توجه به اینکه هنوز گوشی های مبتنی بر این دو تراشه راهی بازار نشده اند، با قاطعیت نمی توانیم درباره برتری یکی از آن ها اظهارنظر کنیم. با این حال، همان طور که گفتیم در زمینه پردازنده عملا تفاوت زیادی بین این دو دیده نمی شود. در زمینه پردازنده گرافیکی هم اگرچه کوالکام تعیینه های بیشتری را ارائه می دهد، ولی باز هم نمی توانیم چیپست اسنپدراگون را به عنوان برنده اعلام کنیم.

کوالکام و مدیاتک می گویند که آن ها عملکرد پایدار را به اوج توان تراشه ترجیح می دهند و باید ببینیم گوشی های مبتنی بر این دو تحت فشار طولانی مدت چه عملکردی از خود نشان می دهند. از دیگر تفاوت های کلیدی این دو تراشه می توانیم به عدم پشتیبانی از امواج میلی متری و فیلم برداری 8K HDR در تراشه مدیاتک اشاره کنیم. اما این تراشه در عوض از استاندارد رم نوتر و نسل نو استاندارد بلوتوث پشتیبانی می کند.

روی هم رفته طی سال های گذشته نام مدیاتک برای کاربران یادآور تراشه های ارزان قیمت نه چندان قدرتمند بوده است. اما حالا این شرکت می خواهد در بازار گوشی های پرچم دار هم سهم خود را افزایش دهد. حداقل بر روی کاغذ این دو تراشه از جهات مختلف رقیب قدرتمندی برای یکدیگر محسوب می شوند و باید ببینیم در شرایط واقعی هم اینگونه خواهد بود یا نه.

به نظر شما چیپست پرچم دار مدیاتک در سال 2022 می تواند توجه شرکت های بیشتری را جلب کند؟ نظرات خود را در بخش کامنت ها با ما و دیگران در میان بگذارید.

منبع: Android Authority

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 1 بهمن 1400 بروزرسانی: 1 بهمن 1400 گردآورنده: hadiee.ir شناسه مطلب: 1979

به "اسنپدراگون 8 نسل 1 در برابر دایمنسیتی 9000؛ نبرد 4 نانومتری ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اسنپدراگون 8 نسل 1 در برابر دایمنسیتی 9000؛ نبرد 4 نانومتری ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید