آیا کسی آنجاست؟ ، شناسایی سیگنال های رادیویی اسرارآمیز فضایی با تعدادی بی سابقه
به گزارش مجله هدیه، دانشمندان مجموعه ای از سیگنال های رادیویی مرموز را کشف نموده اند کارشناسان در خصوص خالق آن سیگنال ها حدس و برآورد می نمایند. دانشمندان کانادایی این سیگنال ها معروف به انفجار های رادیویی سریع (FRB) را در فاصله سال های 2019 تا 2021 میلادی کشف کردند.
به گزارش خبرنگاران به نقل از سان، تلسکوپ های آزمایش نقشه برداری شدت هیدروژن کانادا (CHIME) رکورد 25 انفجار را در طول دو سال آزمایش ثبت کردند. نتیجه مطالعه ای منتشر شده در The Astrophysical Journal تعداد بی سابقه ای از انفجار های رادیویی سریع را نشان می دهد. دانشمندان در حال کار برای درک عمیق تر منشاء انفجار هستند، اما بعضی از هم اکنون فرضیه هایی را درباره دلیل ایجاد صدا را مطرح نموده اند. آنان معتقدند که انفجار های بزرگ انرژی نشان دهنده حیات بیگانه نیست.
دکتر زیگی پلئونیس به دیلی میل می گوید: انفجار های رادیویی سریع احتمالا به وسیله بقایای مرگ و میر های انفجاری ستاره ای فراوری می شوند.
با مطالعه دقیق منابع انفجار های رادیویی سریع می توانیم محیط هایی که این انفجار ها در آن اتفاق می افتند را مطالعه نموده و مراحل پایانی زندگی یک ستاره را بهتر درک کنیم. پلئونیس معتقد است که اکتشافات بیش تر می تواند پرسش دیگری را آشکار سازد این که ستاره های کهکشان های دیگر از چه چیزی ساخته شده اند.
او می افزاید: ما هم چنین می توانیم درباره موادی که قبل و در حین مرگ ستاره بیرون رانده شده اند اطلاعات بیش تری کسب کنیم که سپس به کهکشان هایی که انفجار های رادیویی سریع در آن وجود دارند بازگردانده می شوند.
آن چه در خصوص انفجار رادیویی سریع می دانیم
انفجار رادیویی سریع یک فلاش غول پیکر از نور و انرژی در کهکشان های دیگر است. انفجار های انرژی گاهی به کهکشان های دیگر راه پیدا می نمایند از جمله پرتو های نوری که به وسیله تلسکوپ های پیشرفته روی زمین مشاهده می شوند.
نور در طیف الکترومغناطیسی ثبت می گردد و به سرعت در فضا حرکت می نماید. آن نور قدرتمند است و دانشمندان پرتو ها را از فاصله چهار میلیارد سال نوری دیده اند.
میزان انرژی منتشر شده از یک انفجار رادیویی سریع حدود 10 تریلیون برابر چیزی است که انسان در یک سال روی زمین استفاده می نماید.
آن چه برای کشف به جای مانده است
دانشمندان نمی دانند چگونه فعالیت انفجار رادیویی سریع را پیش بینی نمایند. آنان می توانند پرتو های نور را پس از رویداد های بین ستاره ای تشخیص دهند، اما نمی دانند چگونه پیش بینی پیشگیرانه وقایع را انجام دهند.
بعضی از انفجار های رادیویی سریع اغلب از همان ناحیه تکرار می شوند. با این وجود، انفجار های رادیویی سریع تکرار نشدنی ممکن است یک بار چشمک بزنند که باعث ناراحتی دانشمندان شده است. دانشمندان هم چنین در کوشش هستند تا باور های مربوط به منشاء انفجار رادیویی سریع را تایید نمایند.
تا زمانی که دانشمندان بتوانند رویداد های بیش تری را مورد تجزیه و تحلیل قرار دهند این فرضیه را حفظ می نمایند که انفجار رادیویی سریع از ستاره های مرده می آیند.
منبع: فرارو