نه سیاه و نه سفید، بلوچستان را واقعی ببینیم

به گزارش مجله هدیه، رویداد چهار روزه بلوچی پجار به معنای شناخت بلوچ با هدف آشنایی با چهره واقعی بلوچستان، به همراه نمایشگاه سوزن دوزی بانوک برگزار می گردد.

نه سیاه و نه سفید، بلوچستان را واقعی ببینیم

به گزارش خبرنگاران، به نقل از روابط عمومی پویش مدرسه سازی ایران من، این پویش با هدف ایجاد فرصتی تازه برای آشنایی با فرهنگ بلوچی و با شعار نه سیاه و نه سفید، بلوچستان را واقعی ببینیم اقدام به برگزاری رویدادی سه روزه با محوریت آیین های مهم بلوچستان، مردم شناسی غذاهای بلوچی، چالش های توسعه در منطقه، معرفی بلوچی دوزی، سوزن دوزی و جاذبه های گردشگری سیستان و بلوچستان نموده است. این رویداد از روز شنبه 17 شهریور ماه شروع و تا 19 شهریور ادامه دارد.

در مراسم افتتاحیه این رویداد که از ساعت 17 تا 20:30 برگزار می گردد، فیلم عسکو به کارگردانی محمدعلی هاشم زهی به نمایش در می آید و نوازندگان بلوچی موسیقی محلی اجرا می نمایند.

همچنین هنرمندان سیستان وبلوچستان با برگزاری کارگاه آموزشی سوزن دوزی و شرکت در پنل آشنایی با بلوچی دوزی و سوزن دوزی در روز شنبه 17 شهریور ماه، فرصت آشنایی با این هنر ارزشمند را برای شرکت نمایندگان فراهم می نمایند. پخش مستند مهتاب و معرفی جاذبه های سیستان و بلوچستان از نگاه مسافران از دیگر بخش های رویداد بیگاه بلوچی دوزی است.

در بیگاه آیین که روز یکشنبه 18 شهریور ماه برگزار می گردد، فرصتی برای گفت وگو درباره آیین های مهم بلوچستان فراهم می گردد؛ در این رویداد همچنین فیلم سه چنگ خاک با موضوع ازدواج اجباری دختران در سیستان و بلوچستان به نمایش درمی آید. در ادامه زنان بلوچ دعوت گردیده به بلوچی پجار به آموزش طرز تهیه غذاهای بلوچی می پردازند و نشستی با موضوع مردم شناسی غذای بلوچی با حضور ستایش فرجی پژوهشگر غذا برگزار خواهد شد.

در روز دوشنبه 19 شهریور ماه نیز جلسه هم اندیشی چالش های توسعه در بلوچستان با حضور حسن طائی-عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی و دکتر پدرام سلطانی- نایب رئیس اتاق بازرگانی برگزار خواهد شد. این رویداد یک روزه همچنین میزبان انجمن های فعال در بلوچستان خواهد بود تا در نشستی تخصصی چالش های حضور خیریه ها و سمن ها در استان سیستان و بلوچستان و راهکارهای فقرزدایی و توسعه را به بحث بگذارند.

پویش ایران من به عنوان برگزارنماینده هفته فرهنگی بلوچ، از سال 1395 در زمینه ساخت بیش از 50 مدرسه در مناطق کمتر برخوردار کشور فعال بوده است. این پویش که در حال ساخت اولین مدرسه توسعه پایدارِ ایران در منطقه چابهار است، با فعالسازی سوزن دوزی زنان در قالب برند بانوک رونق اقتصادی را به روستای سیدبار بازگردانده است. این پویش به دنبال آن است که با معرفی دستاوردهای بلوچستان، زمینه را برای توسعه همه جانبه این سرزمین فراهم کند.

هفته فرهنگی بلوچ از 17 تا 19 شهریورماه واقع در میدان آرژانتین، خیابان الوند، خیابان 35، شماره 14 برگزار می گردد.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 28 آبان 1397 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: hadiee.ir شناسه مطلب: 21

به "نه سیاه و نه سفید، بلوچستان را واقعی ببینیم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نه سیاه و نه سفید، بلوچستان را واقعی ببینیم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید